T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / MERKEZ - Fırat Anaokulu

eTwinning " Arılar Varsa Hayat Vardır"

   Okulumuz öğretmenlerinden Semiha RİZELİ'nin ortaklığını yaptığı " Arılar Varsa Hayat Var" Projesi okulumuzda uygulanmaya başlanmıştır.Projemiz Türkiye,Hırvatistan,Romanya,İtalya,Slovakya,Polonya ve İspanya ülkelerinde  toplamda 26 ortakla uygulanmaktadır.

   Arılar küçük olmalarına karşın hayatımızda çok önemli işlevi olan canlılardan biridir. Özellikle yaptıkları çiçek dölleme olayı sayesinde yediğimiz gıdaların çoğu onlar sayesinde  ortaya çıkabilmektedir. Onların baskı altında olduğu şu günlerde destek olmamıza çok ihtiyaçları var.Projemizde öğrenciler, sanat, edebiyat, rol yapma ve dramayı karıştıran etkinliklerle bal arısının karmaşık sosyal davranışını, iletişimini ve kovan ortamını öğrenecekler. Arı vücut yapısı ve metamorfoz hakkında bilgi edinecekler. Bir arı kovanı dramasında arıları canlandırarak, arı dansları yaparak arıların talimatları nasıl ilettiklerini öğrenecekler.Koruyucu arı rolünü oynayarak, arıların kovanı korumak için birlikte nasıl çalıştığını öğrenecekler.Arıcılık hakkında bilgi edineceklerdir.

   Projemizle birlikte;çocuklarımız arıların morfolojisi ve fizyolojisi, arının çevre ve toplum için önemi, arının tozlaşmadaki rolü ve arı ürünlerinin çocukların gelişimlerindeki faydaları, büyüme çağında olan çocuklarımıza öğretilerek arı biliminin popülerleşmesinin sağlanmasına katkıda bulunulacaktır.Çocuklarımızın arı ve içinde bulunduğu çevre arasındaki ilişkiyi algılamaları, ekolojik dengede arıların yeri ve önemini anlamaları, arıya ve diğer polinatör böceklere karşı daha duyarlı yaklaşım ve davranış biçimlerini geliştirmeleri sağlanacaktır.

07-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.03.2023 - Güncelleme: 07.03.2023 15:37 - Görüntülenme: 148
  Beğen | 0  kişi beğendi