Okulumuz eSafety Label BRONZ Etiketi almaya hak kazandı

Fırat Anaokulu aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Brüksel merkezli 34 Avrupa Ülkesinin Eğitim Bakanlıklarının üye olduğu Avrupa Okul Ağı ( Europen Schoolnet) tarafından 2012 yılında okulları ve öğrencileri internetin zararlarından korumak amacıyla uygulamaya konulan " esafety Label " ( Güvenli İnternet Etiketi ) almaya hak kazandı.Iron ( No Label ), Bronze, Silver ve Gold Label olarak kategorilendirilen sistemde okulumuz 17 ocak 2023 tarihinde eSafety label başvurusu yapmış ve ilk başvuruda alınabilen BRONZ Etiketi almayı başarmıştır. Öğretmenler,okul ve bilişim yöneticileri için önemli bir politika merkezi olan eSafety Label, okulların kendi çevrimiçi güvenliğini değerlendirmeleri,iyileştirmeleri,güçlendirmeleri için harekete geçmelerini sağlıyor.Okulların kendi çevrim içi güvenlik altyapılarını,politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre gözden geçirmek eSafety Label sayesinde mümkün oluyor. Ülkemizde de okulların e-Güvenlik alanında politikalarını oluşturdukları eylemsel olarak çevrim içi ve çevrim dışı uygulamalarını gerçekleştirdikleri e-Güvenlik etiketi hizmetleri değerlendirme ve akreditasyon aracı " eSafety Label portalı gün geçtikçe daha fazla okulun sisteme dahil olması ile büyük bir hızla gelişiyor.Okulumuzda e-Güvenlik ile ilgili çalışmalara verilen önem online süreçle birlikte artarak devam etmektedir.Bu süreçte katkıda bulunan okul yönetimi,öğretmen,veli ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

25-01-2023

Yayın: 25.01.2023 - Güncelleme: 26.01.2023 14:41 - Görüntülenme: 4438