Fırat Anaokulu

Fırat Üniversitesi Mühendislik Lojmanları Üstü /ELAZIĞ
Vizyon
21. yüzyıla yakışan bilimin ve zamanın değişimine öncülük eden, kültürel değerlerin farkında olan, milli ve manevi değerleri önceleyen, okul öncesi eğitimin gerekliliğini yerine getirirken çocukların ilgi ve ihtiyaçlarını ön planda tutan; araştıran, geliştiren, sürekli yenilenen ve güncelliğini koruyan nitelikli okul öncesi eğitim vererek çocuklara daha sonraki eğitim kademelerinde temel oluşturacak kaliteli eğitimi sunan; e-Güvenlik politikası çerçevesinde öğrencilerimizi internet ortamındaki tehlikelerden ve zararlardan koruyabilmek için önleyici çalışmalar yapan; farklı etkinliklerle hem ailelere hem de öğrencilerimize güvenli internet farkındalığı kazandıran, okul – aile – öğrenci paydaşlarının ihtiyaçlarına göre rehberlik hizmetleri çerçevesinde hazırlanan programlarla yol gösterici ve destekleyici olan; kendisi ve çevresiyle barışık, yeteneğini keşfeden, öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin Fırat Anaokulu’nda olmaktan mutluluk ve onur duyduğu nitelikli eğitim ortamını sağlamak ve okul öncesi kurumları içerisinde öncü olmak temel vizyonumuzdur.
Misyon
Türk Milletinin,milli ve manevi değerlerini önemseyen ,hür ve bilimsel düşünme gücüne,çağdaş dünya görüşüne sahip,benlik saygısı gelişmiş,kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bireyler yetiştirmek, okul öncesi kurumları içerisinde lider ve öncü olmak.
Başarılar
Okulumuz Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı´nın beraber yürütmüş olduğu temiz okul- sağlıklı okul projesi kapsamında Elazığ genelinde ilk ´´Beyaz Bayrak´´ ve ´´Beslenme Dostu Okul´´sertifikası alan okul olma özelliğini taşımaktadır. ´ Okulum Temiz´ belgesini ise Elazığ´da ilk alan okullar arasındadır.
OTOBÜS İLE ULAŞIM SAĞLANABİLMEKTEDİR.
OKULUMUZA SERVİSLE VE VELİLERİN KENDİ İMKANLARI İLE ÖĞRENCİ GELMEKTEDİR.
OKULUMUZ İL MERKEZİNDEDİR.FIRAT ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS ALANININ İÇERİSİNDEDİR.
MERKEZE 2 KM UZAKLIKTADIR.
Proje Çalışmaları
eTwinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. Okulumuzda da eTwinning projeleri uygulanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuz eTwinning faaliyeti kapsamında Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.
Diğer Hususlar
Okulumuzda eGüvenlik politikası çerçevesinde çalışmalar yürütülmektedir ve okulumuz eSafety Label Bronz Etiketini almaya hak kazanmıştır.