DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Tem

Proje kuruculuğunu Semiha RİZELİ'nin yaptığı "Math İs Everywhere" Matematik her Yerde projesinin "Doğa ve Matematik" etkinliği okulumuzun bahçesinde gerçekleştirildi.Doğadaki materyallerle öğrencileriyle birlikte arttırma etkinliği yaptı.Yapılan çalışmalar eTwinning sayfasında sergilendi.

Haz

Math is Everywhere - Reyhan POLAT

Haz

Okulumuzun öğretmeni Semiha RİZELİ'nin  kuruculuğu yaptığı " Math is Everywhere" adlı eTwinning projesine okulumuzdan ortak olarak Reyhan POLAT ve Zeynep ZİRVE TÜRKOĞLU da katılmıştır.

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden Semiha RİZELİ'nin ortaklığını yaptığı " Arılar Varsa Hayat Var" Projesi okulumuzda uygulanmaya başlanmıştır.Projemiz Türkiye,Hırvatistan,Romanya,İtalya,Slovakya,Polonya ve İspanya ülkelerinde  toplamda 26 ortakla uygulanmaktadır.

Arılar küçük olmalarına karşın hayatımızda çok önemli işlevi olan canlılardan biridir. Özellikle yaptıkları çiçek dölleme olayı sayesinde yediğimiz gıdaların çoğu onlar sayesinde  ortaya çıkabilmektedir. Onların baskı altında olduğu şu günlerde destek olmamıza çok ihtiyaçları var.Projemizde öğrenciler, sanat, edebiyat, rol yapma ve dramayı karıştıran etkinliklerle bal arısının karmaşık sosyal davranışını, iletişimini ve kovan ortamını öğrenecekler. Arı vücut yapısı ve metamorfoz hakkında bilgi edinecekler. Bir arı kovanı dramasında arıları canlandırarak, arı dansları yaparak arıların talimatları nasıl ilettiklerini öğrenecekler.Koruyucu arı rolünü oynayarak, arıların kovanı korumak için birlikte nasıl çalıştığını öğrenecekler.Arıcılık hakkında bilgi edineceklerdir.

Projemizle birlikte;çocuklarımız arıların morfolojisi ve fizyolojisi, arının çevre ve toplum için önemi, arının tozlaşmadaki rolü ve arı ürünlerinin çocukların gelişimlerindeki faydaları, büyüme çağında olan çocuklarımıza öğretilerek arı biliminin popülerleşmesinin sağlanmasına katkıda bulunulacaktır.Çocuklarımızın arı ve içinde bulunduğu çevre arasındaki ilişkiyi algılamaları, ekolojik dengede arıların yeri ve önemini anlamaları, arıya ve diğer polinatör böceklere karşı daha duyarlı yaklaşım ve davranış biçimlerini geliştirmeleri sağlanacaktır.

Ock

Proje kuruculuğu Semiha Rizeli tarafından yapılan Zeynep Zirve Türkoğlu'nun ortak olarak yürüttüğü Miniklerin Sanat Karnavalı Projesi okulumuzda yürütülmüştür. Yaratıcılık, her bireyde farklı seviyelerde bulunan bir özelliktir. Öğrencilerin yaratıcılıklarının en üst düzeye ulaşabilmesi için onlara okul ortamında gerekli fırsatlar hazırlanmalıdır. Okulöncesi ve İlkokul eğitiminde sanatla eğitimin birleştirilerek öğrencilerin yaratıcılığının geliştirilmesini, yaparak-yaşayarak öğrenmelerinin sağlanmasını, öğrencinin bütünsel gelişimini destekleyici ve görsel sanatla estetik duygusunun ortaya çıkarılmasını amaçlayan bu proje; çocukların özel yeteneklerinin keşfedilmesine yardımcı olacak ve doğrudan zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacaktır.

May

Okulumuz Rehber öğretmeni Zülfüye KORKMAZ tarafından yürütülen "Güçlerimi Fark Ediyorum Mutlu Oluyorum " eTwinning projesi.

Ock

Anadolu Masalları projemizi tamamlayıp öğrencilerimizin beğenilerine sunduk. Pojemizi ziyaret için okulumuza gelen Mlli Eğitim Müdürümüze ve Şube müdürümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ock

Ermenistan, Polonya (3) , Bulgaristan, fransa, İspanya, İtalya, Kuzey Makedonya, Litvanya, Romanya (5) , Türkiye (9) öğretmen ile proje yürütülmektedir.

Ara

Okulumuz öğretmenlerinden Makbule ÇETİNKAYA, Avrupa okullarıyla iş birliği yapmak amacıyla Origamik Matematik (Origamic Math) isimli eTwinning projesine ortak oldu.